Коронавіруси: сучасна таксономія та хронологія дослідження : ст. - Калініна, О. С.; Авдос’єва, І. К. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, м. Львів, Україна ; Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок, м. Львів, Україна, 2022)
Класифікація коронавірусів почалася в 1968 р., коли 5 вірусів (IBV, MHV, B814, 229E і OC43) були об’єднані в самостійну групу “сoronaviruses” на основі характерної морфології віріонів. У 1971 р. сформовано рід Coronavirus, а в 1975 р. – родину Coronaviridae, яка в 1996 р. увійшла до порядку Nidovirales. У 2009 р. родину Coronaviridae поділено на підродини.
Keywords: коронавіруси