Науково-дослідний практикум : метод. вказ. - Уклад. : Цісарик, О. Й.; Уклад. : Білик, О. Я.; уклад. : Михайлицька, О. Р.; Уклад. : Лучка, І. В.; Уклад. : Сливка, Н. Б.; Уклад. : Наговська, В. О. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2025)
Сучасна система вищої освіти спрямована на підготовку фахівців, здатних не лише застосовувати набуті знання у практичній діяльності, але й творчо мислити, самостійно проводити наукові дослідження, розробляти та впроваджувати інноваційні рішення. Важливим етапом у формуванні таких компетентностей є опанування дисципліни «Науково-дослідний практикум», яка забезпечує поєднання теоретичних знань із практичною науково- дослідною роботою. Метою навчальної дисципліни «Науково-дослідний практикум» є формування у студентів комплексу знань, умінь та навичок, необхідних для здійснення самостійної науково-дослідної діяльності, зокрема, оволодіння методологією наукових досліджень; розвиток умінь формулювати наукову проблему, визначати об’єкт, предмет, мету і завдання дослідження; набуття практичних навичок пошуку, добору, систематизації та критичного аналізу наукової інформації; ознайомлення з сучасними методами збору, обробки та інтерпретації наукових даних; формування вмінь представляти результати дослідження у вигляді звітів, доповідей, статей, тез та презентацій; підготовка до виконання курсових, дипломних, магістерських робіт і подальшої наукової діяльності.
Keywords: харчові технології, методологія, наукові дослідження, лабораторне обладнання