Ефективність методів фізичної реабілітації тварин при захворюванні кульшового суглобу у собак : кваліф. роб. бакалавр - Зеленяк, Х. І. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Захворювання кульшового суглоба у собак є однією з найпоширеніших проблем, які впливають на якість життя тварин та їх здатність до активного руху. Ці захворювання можуть включати дисплазію кульшового суглоба, остеоартрит, травматичні ушкодження та інфекційні артрити. Вони викликають значний біль, обмеження рухливості та можуть призвести до хронічної інвалідності у собак. Тому ефективне лікування та реабілітація цих тварин є надзвичайно важливими завданнями сучасної ветеринарної медицини.Вивчення ефективності методів фізичної реабілітації є важливим кроком до поліпшення якості життя собак, які страждають від захворювань кульшового суглоба. Відповідний догляд, правильний вибір методів лікування та реабілітації можуть значно зменшити страждання тварин та повернути їм здатність до активного і здорового життя.
Keywords: фізична реабілітація тварин, кульщовий суглоб, лікувальна фізкультура, мобільність суглобів