Духовно-моральне виховання як основа формування м’яких навичок : ст. - Огірко, О. В. (ВГ "Наукові перспективи", 2024)
Питання формування моральних та духовних цінностей у студентської молоді сьогодні вкрай важливе. Ця проблема є ключовим фактором у визначенні політичних та культурних трансформацій суспільства. Що стосується майбутнього нашого суспільства, то воно в значній мірі залежить від того, які цінності та моральні принципи молодь привносить у ці зміни. Очевидно, що сприятливий розвиток суспільства потребує прийняття демократичних цінностей та культури. Таким чином, формування таких цінностей та культури в молоді є питанням на першому плані і вимагає негайної уваги. Необхідно побудувати такий процес виховання нашої молоді, який би базувався на християнської моралі, що сформувалася на засадах Святого Письма та Священного Передання Церкви, а також аналізувати історичний та духовний досвід християнської Церкви у вихованні, освіті, культурі, державотворенні та історії України.
Keywords: духовність, моральність, виховання, м’які навички, відповідальність, співпраця