Методичні рекомендації з дисципліни «Сучасні технології відновлення у фізичній культурі і спорті» для здобувачів другого рівня вищої освіти (магістр) факультету громадського розвитку та здоров’я за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт» : метод. рек. - Мусієнко, О. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Сучасний рівень розвитку спортивної діяльності висуває надзвичайно високі вимоги до рівня розвитку фізичної, психологічної, технічної та тактичної підготовки висококваліфікованих спортсменів. Висока інтенсивність спортивної підготовка підвищує роль адаптаційних процесів організму людини до фізичних навантажень. Однією з найважливіших проблем сучасного спорту є підвищення працездатності спортсменів. Цю проблему не можна вирішити лише вдосконаленням методів тренування, збільшенням інтенсивності навантажень. Значне підвищення навантаження може негативно позначитися на здоров’ї та функціональному стані спортсменів, призвести до перетренованості.
Keywords: фізична культура і спорт; фізичне відновлення