Нарисна геометрія та інженерна графіка : навч. посіб. - Чайковський, Б. П.; Ярошович, І. Г.; Шалько, А. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Курс нарисної геометрії та інженерної графіки засвоюється багатьма першокурсниками з певними труднощами, що пояснюються різними причинами. До них належить насамперед зниження рівня підготовки з математичних і графічних дисциплін у сучасній середній школі. У багатьох середніх навчальних закладах через невиправданий наголос на гуманізацію підготовки випускників предмет креслення взагалі не викладається, тому більшість першокурсників має не досить розвинену просторову уяву. Отже, першокурсникам слід приділити цій дисципліні особливу увагу, адже вона дає теоретичні основи графічного зображення, без володіння яким не можна уявити сучасного інженера технолога. На практичних заняттях здобувач має працювати самостійно, виконуючи завдання в робочому зошиті і використовуючи навчальний посібник.
Keywords: нарисна геометрія