Навчальний посібник для лабораторних робіт з "Нарисної геометрії" з використанням комп’ютерної програми КОМПАС-ГРАФІК - Чайковський, Б. П.; Шалько, А. В.; Ярошович, І. Г.; Шпить, І. В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2020)
Вступ Курс нарисної геометрії засвоюється багатьма першокурсниками з певними труднощами, що пояснюються різними причинами. До них належить насамперед зниження рівня підготовки з математичних і графічних дисциплін у сучасній середній школі. У багатьох середніх навчальних закладах через невиправданий наголос на гуманізацію підготовки випускників предмет креслення взагалі не викладається, тому більшість першокурсників має не досить розвинену просторову уяву. Отже, першокурсникам слід приділити цій дисципліні особливу увагу, адже вона дає теоретичні основи графічного зображення, без володіння яким не можна уявити сучасного технолога. На практичних заняттях студент має працювати самостійно, виконуючи завдання в робочому зошиті і використовуючи навчальний посібник.
Keywords: програма компас-графік; нарисна геометрія