Навчальний посібник із дисципліни „Технологія галузі” (розділ «Рафінація рослинних олій») для студентів факультету харчових технологій та біотехнології за спеціальністю „Технологія жирів і жирозамінників” - Паска, М. З.; Галух, Б. І.; Басараб, І. М.; Драчук, У. Р.; Ромашко, І. С. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2017)
Ефективність процесу рафінація характеризується поряд показників. Основним є максимальне збереження в незмінному виді гліцеридної частини олії, що визначає його харчове і фізіологічне значення. Крім того, при здійсненні процесу прагнуть до зниження відходів і втрат нейтральних жирів, інакше вибраний метод рафінації буде малоефективним, і навіть не дивлячись на високу якість отриманого готового продукту застосування методу обмежується.
Keywords: рослинні олії; рафінація олій; харчові технології