Моніторинг поширення спонтанних неоплазій у собак в умовах м. Львів та в приміській зоні обласного центру - Івашків, Б. Б.; Мисак, А. Р.; Хомин, Н. М.; Пріцак, В. В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2019)
Представлено результати моніторингових досліджень щодо поши- рення онкологічних хвороб у собак, проведено аналіз частоти захворюва- ності тварин залежно від породи, статі та віку. Дослідження виконували впродовж 2016–2019 рр. на 2015 собаках, які надходили у навчальні нау- ково-дослідні клініки кафедри хірургії і хвороб дрібних тварин ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Об’єктом досліджень були онкологічно хворі собаки (n=259) різних порід і статі, віком від 4 місяців до 16 років.
Keywords: собаки; неоплазії; пухлини у собак