Охорона праці у зоофізіотерапії : навч. посіб. - Білаш, Ю. П.; Чайковський, Б. П.; Ярошович., І. Г. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Посібник з охорони праці у зоофізіотерапії охоплює правила та рекомендації для забезпечення безпеки працівників, тварин і навколишнього середовища під час виконання процедур фізіотерапії, включаючи використання обладнання, методики лікування, ергономіку робочого місця та дотримання санітарно-гігієнічних норм. У ньому розглядаються такі аспекти, як основи охорони праці, де описуються загальні вимоги, нормативно-правові акти та стандарти, що регулюють охорону праці у галузі зоофізіотерапії. Безпека під час роботи з тваринами, де містяться поради та інструкції для забезпечення безпеки при контакті з тваринами різних видів. Описано основні ризики та методи захисту від укусів, подряпин та інших потенційних травм, включаючи використання захисного одягу, рукавичок, засобів фіксації тварин, а також прийоми безпечної взаємодії з різними видами тварин. Також надаються рекомендації щодо першої допомоги у разі травм, правил дезінфекції ран і запобігання інфекціям.
Keywords: охорона праці; зоофізіотерапія