Менеджмент: інформаційний підхід : моногр. - Кухар, Р. Б.; Долинський, С. В.; Мотько, Н. Р. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2019)
Досліджується проблема інформаційного впливу на теорію сучасного менеджменту з метою сформувати уявлення про природу й різноманітність аспектів та функцій менеджменту в умовах переходу до інформаційного і до креативного суспільства. На початку 21-го ст. в теорії менеджменту відбувається перехід від старої парадигми раціонального менеджменту до нової парадигми, в якій акцент робиться на лідерство , тобто в основу покладено принцип взаємного впливу лідера та членів його команди. В теорії менеджменту формується новий напрямок – “командний менеджмент”, що ґрунтується на процесі делегування повноважень. На зміну інформаційного суспільства в процесі його розвитку починає формуватися креативне ( інноваційне ) суспільство, яке керується принципами креативності ,тобто спосібністю формувати нові ідеї в різних сферах життя. В теорії менеджменту сформувався новий напрям- “креативний менеджмент”. На сучасному етапі розвитку світової економіки трансфер технологій, як і весь інноваційний процес, протікає під впливом глобалізації і синхронізації технологічних зрушень. Це дозволяє країнам, що відстають за рівнем соціально-економічного розвитку, швидко скорочувати розрив завдяки формуванню національної інноваційної економіки та імпорту критичних технологій, зокрема інформаційних.
Keywords: менеджмент