Епізоотологія, діагностика та заходи боротьби при трихофітії : метод. вказ. для лабораторних занять і самостійної роботи з навчальної дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби» - Куртяк, Б. М.; Романович, М. С.; Левківська, Н. Д.; Пундяк, Т. О.; Собко, Г. В.; Романович, Л. В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2020)
Трихофітія – (Trichophytia, трихофітоз, стригучий лишай) хронічна, грибкової природи хвороба, яка характеризується свербіжем, утворенням на шкірі безволосих, різко обмежених круглих плям, вкритих жовто- сірими лусочками і пухкими азбестоподібними кірочками, або у запущених випадках гнійним запаленням шкіри й утворенням товстих висівкоподібних кірок. На трихофітію хворіє людина.
Keywords: епізоотологія; трихофітія