Методичні вказівки до семінарських занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Географія туризму і рекреації» : метод. вказ. - Терлецька, О. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2023)
Географія туризму і рекреації як дисципліна займається вивченням країн і регіонів, які представляють інтерес для туризму. Особливий підхід даної дисципліни, що вирізняє її з поміж інших напрямів географії полягає в тому, що її цікавить не комплексне дослідження природи, населення і господарства тої чи іншої країни чи місцевості, і не встановлення взаємозалежності між людством та географічним середовищем, а вивчення і характеристика тих особливостей природи, ландшафту, клімату, флори та фауни країни, що роблять її цікавою та привабливою як туристичний об’єкт.
Keywords: туризм