Глобальна екологія : навч. посіб. - Буцяк, А. А. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2021)
Діяльність людини та природні катастрофи спричинюють руйнування навколишнього середовища. Антропогенна міграція хімічних елементів стала основним чинником змін у навколишньому середовищі. Природне надходження хімічних елементів з надр ледве досягає 1% від антропогенних надходжень.
Keywords: екосистема; екологія