Методичні рекомендації для практичних занять з дисципліни «Світлотерапія» по темі: «Інфрачервоне випромінювання» - Білаш, Ю. П.; Чайковський, Б. П.; Ярошович, І. Г. (My University, 2023)
Як відомо, будь-який об'єкт, чия температура перевищує (-273) градусів Цельсія випромінює, а спектр його випромінювання визначається тільки його температурою і випромінюючою здатністю. Інфрачервоне випромінювання має дві важливі характеристики: довжину хвилі (частоту) випромінювання та інтенсивність. Інфрачервоні промені були відкриті в 1800 році англійським фізиком Вільямом Гершелем. Поділяють три області інфрачервоного випромінювання залежно від довжини хвилі: ближня (0,75-1,5 мікрометрів), середня (1,5 - 5,6 мкм) і далека (5,6-100 мкм) (1 мкм = 1 / 1000000 м). Інфрачервоні промені абсолютно безпечні для організму тварини на відміну від рентгенівських, ультрафіолетових або НВЧ.
Keywords: Інфрачервоне випромінювання, світлотерапія