Мисливське господарство та полювання на пернатих у Галичині ХІХ – початку ХХ ст. - Проців, О. Р. (My University, 2017)
У монографії проаналізовано розвиток, чисельність та добування пернатої дичини у Галичині – адміністративній одиниці Австро-Угорської імперії та Другої Речі Посполитої. Висвітлюються світоглядні основи, які впливали на формування правових засад в частині права власності на дичину, способів та методів добування. Розглянуто особливості правового регулювання добування пернатої дичини в частині термінів полювання, торгівлі на внутрішньому ринку, експорту-імпорту та проведено порівняльний аналіз з іншими країнами Європи. Здійснено аналіз споживання пернатої дичини та її вартості. Висвітлено особливості організації полювань, роль громадських організацій в лобіюванні інтересів мисливства в частині організації полювання на пернату дичину, виставок, виданні друкованої продукції. Описано забобони, міфологію, космологію Галичини, пов’язану з пернатою дичиною.
Keywords: Мисливство; Рибальство