Застосування пробіотиків для підвищення життєздатності бджіл - Ковальчук, І. І.; Андрошулік, Р. Л. (Baltija, 2023)
Пробіотики – це живі штами мікроорганізмів, які продуктами своєї життєдіяльності оптимізують наявний у ньому кількісний і якісний склад мікробіоти та виявляють стимулюючий вплив на її метаболічну активність. Встановлена систематизація пробіотиків за комплексністю дії препаратів, за поколіннями, родовим складом мікробіоти та формах випуску, представляє практичний інтерес з наукового підходу у виборі пробіотичних штамів для потреб бджільництва. Проаналізовані літературні дані щодо застосування препаратів, які відносяться до фармакологічної групи пробіотиків, вказують на можливість використання їх з метою профілактики низки захворювань та оздоровлення бджіл.
Achievements and research prospects in animal husbandry and veterinary medicine : Scientific monograph
Keywords: пробіотики; бджоли