Біотехнологія протистів : метод. вказ. - уклад. Малишева, Х. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Навчальна дисципліна «Біотехнологія протистів» є важливою складовою підготовки майбутніх біотехнологів і біоінженерів, надаючи їм необхідні теоретичні знання та практичні навички для роботи з протистами – групою організмів, що включає одноклітинні еукаріоти, такі як водорості, найпростіші та інші мікроорганізми. Протисти мають великий біотехнологічний потенціал завдяки їхньому різноманіттю, швидкому росту та здатності до синтезу різних біологічно активних речовин, таких як ліпіди, білки, пігменти, ферменти та інші метаболіти, що знаходять застосування в харчовій, фармацевтичній, косметичній промисловості, а також у біоенергетиці.
Keywords: протисти; біотехнологія