Мінеральний і ліпідний обмін у тканинах організму бджіл та якість їх продукції за умов використання в підгодівлі цитратів германію та селену - Ковальчук, І. І. (Baltija Publishing, 2022)
У вітчизняній та зарубіжній практиці ведення бджільництва, для підвищення якості росту і розвитку бджолосімей у весняний та осінній періоди, широко застосовують штучну підгодівлю. Додавання до корму бджіл сполук окремих елементів, як метаболічних стимуляторів органічного та неорганічного походження, впливає на корекцію фізіолого-біохімічних процесів і підвищує продуктивність та резистентність медоносних бджіл. До таких мінеральних компонентів відносяться Кобальт, Цинк, Магній, Германій, Селен та інші.
Topical issues of the development of veterinary medicine and breeding technologies : scientific monograph.
Keywords: бджоли; годівля бджіл; обмін речовин у бджіл