Розробка технології плавленого сиру лікувально-профілактичного спрямування із золотою спіруліною: кваліф. роб. ...магістра - Воськало, В. А. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2023)
Щоденне харчування населення змінюється. Воно повинно зараз містити багато природних компонентів. Однією з головних проблем є виробництво та використання таких харчів у багатьох країнах світу. В цьому відношенні рослини та їх продукти є дуже цікаві. Користування ними є дуже цікавим і корисним. Науковці вже довгий час цікавляться, як можна створити систему, яка б зберігала в центрі майже всю кількість поживних речовин. Це пов’язано з високотехнологічними технологіями, які зберігають майже всі поживні речовини і роблять їх доступнішими споживачам. У цьому стані молочні продукти з новими додатками є надзвичайно перспективною тенденцією, і з ними відкривається майбутнє. Тоді для довгого зберігання не потрібно консервуючих засобів, ніяких додаткових дій. Тоді є багато можливостей зберігати всі необхідні для життя продукти, адже вони постійно псуються, коли діють високі температури, і різні перепади, і це триватиме протягом довшого часу. Традиційно, сучасна технологічна класифікація плавлених сирів побудована з врахуванням двох груп признак: використовувана сировина і основні технологічні операції, які формують видові особливості готового продукту.
Keywords: плавлений сир, спіруліна золота, складові, технології та рецепти