Мотивація персоналу в контексті трансформацій та змін на уcіх рівнях менеджменту : ст. - Гірняк, К. М.; Тарасович, Л. В. (ГО "Науково-освітній інноваційний центр суспільних трансформацій", 2025)
Метою дослідження є характеристика особливостей підвищення мотивації персоналу в контексті трансформацій та змін. Об’єктом дослідження виступає персонал та кадрова складова підприємства в цілому. Основне завдання статті є розкриття напрямів підвищення мотивації персоналу в контексті трансформацій новітніх парадигм менеджменту. Показано, що мотиваційний аспект значно впливає на успіх і конкурентоспроможність підприємства, особливо в часи динамічних змін, цифровізації та необхідності швидкої адаптації. Проаналізовано роль мотивації у формуванні корпоративної культури, підтримці талановитих працівників та стимулюванні інноваційного розвитку. Визначено чотири вагомі сутнісні засади мотивації персоналу на підприємстві: індивідуальний підхід, поєднання матеріальних і нематеріальних стимулів, залученість у процеси управління та прозорість із довірою. Кожна із засад розкрита з позиції сучасних викликів і перспектив, що відкриваються для менеджменту.
Keywords: мотиваційний аспект; персонал; менеджмент