Агротуризм у Європейському Союзі - Липчук, В. В.; Липчук, Н. В. (ННВК “АТБ", 2023)
Розглядаються сутність, значення та особливості агротуристичної діяльності в країнах Європейського союзу, місце агротуризму в системі туристичного і аграрного бізнесу та сільського розвитку. Особлива увага звернута на організаційно-правові аспекти функціонування суб’єктів агротуристичного ринку, їх підтримки на державному і місцевому рівнях та перспективи розвитку агротуризму в Україні з врахуванням європейського досвіду. Відмічено основні динамічні тенденції і стан агротуризму в різних країнах Європейського союзу, традиційна і нова модель його розвитку та місце аграрного туризму в Спільній аграрній політиці ЄС. Наведені добрі практики агротуристичної діяльності в Польщі, Франції, Італії, Словенії, Австрії, які з врахуванням місцевих особливостей можуть бути адаптовані для застосування у вітчизняних реалій. Наведено основні виклики та орієнтири розвитку агротуризму в контексті основних тенденцій в сучасному європейському туризмі та сільському господарстві.
Євроінтеграційні перспективи розвитку аграрної економіки України : кол. моногр.
Keywords: агротуризм