Ресурси для розвитку активного туризму Львівщини = Resources for the development of active tourism in Lviv oblast : ст. - Данчевська, І. Р. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2022)
У статті досліджено географію ресурсів для розвитку активного туризму у Львівській області та проаналізовано перспективи їх розвитку у після воєнному періоді. Окреслено основні функції активного туризму. Визначено роль природно-ресурсного потенціалу у розвитку активного туризму. Охарактеризовано ресурсну базу, якою володіє Львівщина для розвитку активного туризму. Визначено, що Львівщина має значний потенціал, який не повною мірою використовується через слабо розвинені інфраструктуру активного туризму та недосконалу маркетингову політику. Доведено необхідність формування позитивного іміджу Львівщини у сфері активного туризму на зовнішньому та внутрішньому туристичному ринку для різних категорій туристів. Висвітлено особливості та відображено ключові тенденції розвитку туристичної індустрії, запропоновано рекомендації щодо перспектив розвитку туристичної галузі.
Keywords: активний туризм; гірськолижний туризм; екстремальний туризм; туризм Львівщини