Methodological approach to the assessment of international logistics management in recreational enterprises: the impact of risks on financial security : ст. - Dyndyn, Vitalii and other; Krupa, Oksana (ТОВ "ФінТехАльянс", 2024)
У статті представлено методологічний підхід до оцінювання міжнародного управління логістикою підприємств у контексті забезпечення їхньої фінансової безпеки через побудову відповідної моделі оцінки показників і ризиків, що на це впливають. об’єктом дослідження є підприємства рекреаційної сфери. застосовано методи структурнологічного аналізу для проведення моделювання й графічний метод для їх візуалізації. основоположним методом стала методика оцінювання за непарними множинами. при цьому система matlab слугувала базисом для більш результативного моделювання. доведено, що оцінювання міжнародного управління починається з аналізу ключових по казників діяльності й ризиків. у результаті проведеного дослідження було сформовано методологічний підхід до оцінювання ефективності міжнародного управління логістикою підприємств рекреаційної сфери. головною ціллю такого управління є ефективне планування та виконання логістичних операцій, що забезпечують безперебійність і високу якість рекреаційних послуг на міжнародному рівні, оптимізацію витрат і збільшення задоволення клієнтів, але для цього необхідно правильно оцінювати ризики й ключові показники в контексті забезпечення належного рівня фінансової безпеки, запропований підхід до оцінювання орієнтується на ідентифікацію логістичних ризиків, що дає комплексне уявлення про проблеми й наявні можливості в контексті підвищення рівня фінансової безпеки.
Keywords: фінансово-кредитна діяльність,фінансові технології,види кредитування в Україні