Особливості організації та проведення виставок собак : метод. вказ. - Фіялович, Л. М.; Паскевич, Г. А.; Петришак, О. Й.; Барило, Б. С.; Луник, Ю. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2023)
За оцінками кінологів сьогодні у світі нараховується біля 500 порід собак. Сучасна систематизація порід найчастіше пов’язана з різними природними особливостями, якостями собак (гострий нюх, гарний слух, хороший зір, швидкість руху, фізична сила, спритність, і головне, податливість до виконання різних команд та завдань) та з роботою, яку вони виконують.
Keywords: собаки; виставки собак