Інтенсифікація біотехнологічних процесів, які відбуваються у варильному відділенні підприємства «ВЗ ГРУП» для одержання світлого нефільтрованого пива : кваліф. роб. ...бакалавра з біотехнології і біоінженерії - Гарбар Юрій В′ячеславович, Ю. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Приготування пивного сусла є критично важливим етапом у процесі створення пива, з численними методами, що спрямовані на максимально ефективне використання сировини. Основним завданням пивовара є дотримання оптимальних умов для ефективного вилучення екстрактних речовин із солоду та хмелю. Вольфганг Кунце у своїй праці «Технологія солоду та пива» заклав основи сучасних методів пивоваріння, підкресливши важливість точного контролю температурних режимів і тривалості затирання. Сучасні дослідження продовжують розвивати ці принципи, що дозволяє підвищувати ефективність використання сировини та покращувати якість кінцевого продукту.
Keywords: пиво; нефільтроване пиво