Наукові засади організації міського екологічного туризму : ст. - Терлецька, О.; Кушнір, Л.; Мартинюк, У.; Багрій, М. (Рекреаційна географія і туризм, 2021)
Проаналізовано головні поняття розвитку міського туризму й екологічного міського туризму. Показано, що такі виду сучасного туристичного бізнесу, попри його стрімкий розвиток, потребують чіткого наукового обґрунтування, що забезпечить йому впорядкованость й спрямоване оптимізування. Поряд з такими суто туристичними ресурсами як атрактивність, історична цінність, естетична привабливість, пізнавальність суттєвим моментом є екологічна безпека туристичних груп і індивідуальних туристів. Це взаємодоповнювальні чинники, які не лише сприяють розвитку міської туристичної діяльності, а й забезпечують його оптимізовану безпеку.
Keywords: міський туризм; екологічний туризм