Переваги та недоліки офіційного працевлаштування в Україні - Тушницька, В. М. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2019)
Відповідно до ч. 1 ст. 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Впровадження ринкових реформ в Україні призвело до змін у сфері соціально-трудових відносин, а конкуренція на зовнішньому та на внутрішньому ринках праці потребує від роботодавців зосередження на якісних характеристиках робочої сили. Крім того, підприємницька діяльність – це діяльність, яка пов’язана з багатьма ризиками: як отримати прибуток, не втратити клієнтів та мінімізувати витрати, не порушуючи при цьому законодавство, та ще й зберегти хорошу репутацію серед колег і клієнтів? Саме в аспекті мінімізації витрат постає непростий вибір
Keywords: працевлаштування в Україні