Навчальна практика з екобіотехнології та біоінженерії : метод. вказ. - уклад. Шемедюк, Н. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Ринок праці потребує підготовки висококваліфікованих, конкурентоспроможних, мобільних, активних професіоналів. Важливим фактором набуття необхідного досвіду та компетенцій здобувачами вищої освіти є обов’язкове проходження практики в умовах майбутньої фахової діяльності. Добре спланований та організований процес проходження навчальної практики дає можливість здобувачам набути необхідних навичок практичної діяльності та оволодіти професійними знаннями, є засобом адаптації до умов професійної діяльності. Практика здійснюється відповідно до навчального плану, є основним засобом закріплення знань, отриманих здобувачем під час теоретичної фахової підготовки. Під час «Навчальної практики з екобіотехнології та біоінженерії» майбутніх фахівців з біотехнологій залучено до екскурсій біотехнологічними підприємствами, науково-дослідної роботи у лабораторіях, роботи з сучасним обладнанням, новими методами дослідження.
Keywords: екобіотехнології; біоінженерія