Пастерельоз (діагностика, біопрепарати, профілактика та ліквідація) : метод. вказ. - Кісера, Я. В.; Божик, Л. Я.; Мартинів, Ю. В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2021)
Пастерельоз (Pasteurellosis, геморагічна септицемія) – гостро протікаюча хвороба багатьох видів домашніх і диких тварин, яка характеризується при гострому перебіг септичними явищами, крупозним запаленням легень, плевритом, набряками в різних ділянках тіла; при підгострому і хронічному перебігу – гнійно-некротичною пневмонією, артритом, кератокон’юнктивітом,ендометритом, маститом, інколи геморагічним ентеритом.
Keywords: пастерельоз