Маркетинго-логістичний підхід до забезпечення ефективного функціонування оптових ринків аграрної продукції та продовольства - Копитко, О. В. (ННВК “АТБ", 2023)
Розглядається маркетинго-логістичний підхід щодо забезпечення ефективного функціонування оптових ринків аграрної продукції та продовольства, що впливатиме на рух товарів від виробника до споживача, скоротивши кількість посередників, сприятиме мінімізації витрат та дотримання стандартів якості. Виділення самостійної логістичної системи залізничного транспорту із загальної системи транспортної логістики та її інтеграцію в Транс’європейську транспортну мережу, використовуючи цифрові технології, дає можливість прискорити експорт аграрної продукції з України до розблокування морських портів. Це може бути досягнуто за рахунок можливості суттєвого маневрування наявними технічними можливостями у суб'єктів-учасників перевізного процесу, що володіють різними формами власності і дозволить виділення самостійної логістичної системи залізничного транспорту із загальної системи транспортної логістики. Маркетинго-логістична система доступу до оптових ринків аграрної продукції та продовольства через кооперацію та дорадчі служби дозволяє: зменшити кількість посередників у каналі розподілу продовольчої продукції; значно знизити торговельні націнки; поліпшити контроль над якістю продукції; збільшити надходження до бюджету, оскільки участь держави дозволяє контролювати товарні потоки і відповідно збирати податки.
Євроінтеграційні перспективи розвитку аграрної економіки України : кол. моногр.
Keywords: оптові ринки аграрної продукції; маркетинг аграрної продукції та продовольства