Огляд історії кримінального права України : навч. посіб. - Терлюк, І. Я. (Ліга-Прес, 2007)
У посібнику в контексті правового аналізу пам’яток вітчизняного права – „Руської правди”, Литовських статутів, ”Прав, за якими судиться малоросійський народ”, систематизованих джерел права імперської доби та кодексів радянського періоду - висвітлено процес розвитку головних інститутів кримінально-правового регулювання – поняття злочину, види злочинів, мети й системи покарань - від їх становлення й до радянського періоду вітчизняної історії права. Особливу увагу приділено кримінально-правовому регулюванню на початкових етапах розвитку державності українського народу - в Києво-руській, Литовсько-руській та козацько-гетьманській державах. Розглянуто особливості розвитку кримінального права у національних українських державних формаціях (1917-1921 рр.) – УНР доби Української Центральної ради, “Української Держави“ П.Скоропадського та УНР доби Директорії. Оглядово викладено характерні риси формування й розвитку в Україні радянського кримінального права. Показано основні напрями й проблеми створення кримінального законодавства незалежної України у перше десятиріччя.
Keywords: кримінальне право України; право