Практичні аспекти оцінки впливу груп лобізму на пріоритети стратегування розвитку сільських територій та сільськогосподарських підприємств : ст. - Музика, П. М.; Соломонко, Д. О.; Вуйцик, І. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
В статті визначено пріоритети стратегічного планування розвитку сільських територій та сільськогосподарських підприємств із врахуванням слабких стимулів перетворення очікувань на реальні дії груп лобізму в умовах ризиків, які генерують потенційно негативні ризикові рішення відповідно до стандартних раціональних очікувань. Спостерігається невідповідність між суб’єктивними очікуваннями та раціональними діями груп лобізму в умовах інституційних особливостей зумовлених прогнозами партнерських організацій відносно стратегії розвитку сільських територій в попередні періоди і формуванням суб’єктивних очікувань про перспективи поглиблення галузевих аспектів європейської інтеграції та подальшого інституційного зближення політики регіонального розвитку для забезпечення продовольчої безпеки.
Keywords: лобізм; стратегія; сільські території; агропродовольчий підкомплекс