Біотехнологія відновлення екосистем : метод. вказ. - Буцяк, В. І.; Буцяк, Г. А. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2020)
Використання лабораторних робіт у навчальному процесі дозволяє збільшити частку самостійної діяльності тих, хто навчається, надає можливість поєднувати репродуктивне і пошукове навчання й саме у такому сенсі є потужним засобом підвищення самостійної пізнавальної активності. За своїм змістом лабораторні роботи мають безпосередню належність до «самостійної роботи», яку в теорії навчання визначають як дидактичний засіб навчання, штучну педагогічну ситуацію, за допомогою якої викладач організує діяльність.
Keywords: екосистеми; біотехнологія