Методичні вказівки для проведення лабораторно – практичних занять з навчальної дисципліни «Охорони праці» на тему Основні положення Закону України «Про охорону праці» із змінами, внесеними згідно із Законами до № 2468-IX від 28.07.2022 : метод. рек.. - Ярошович, І. Г.; Чайковський, Б. П.; Ярошович, В. І.; Шалько, А. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
Одним із перших законодавчих актів з охорони праці, прийнятих у незалежній Україні, став Закон України «Про охорону праці», який був прийнятий 14 жовтня 1992 року. Яким визначено основні положення щодо реалізації конституційного права громадян на охорону їхнього життя і здоров'я в процесі трудової діяльності та принципи державної політики у цій сфері.
Keywords: охорона праці