Санітарно- ґіґієнічні дослідження води, ґрунту та корму для риб : навч.-метод. посіб. - Крушельницька, О. В.; Лобойко, Ю. В; Кравець, С. І.; Пукало, П. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
Зміна екологічної обстановки внаслідок неконтрольованої господарської діяльності людини позначається на стані рибогосподарських водойм, призводить до їх забруднення органічномінеральними добривами, стоками з тваринницьких ферм, промислових і комунально-побутових підприємств, пестицидами з оброблених полів. В свою чергу, погіршення гідрологічних і гідрохімічних показників, термічного режиму водоймищ призводить до зменшення природної кормової бази, істотно впливає на швидкість росту і життєздатність риби.
Keywords: дослідження води; дослідження грунту; дослідження кормів