Підвищення рівня теоретичної підготовленості спортсменів в українській боротьбі на поясах : ст. - Коптєв, К. Г.; Приставський, Т. Г.; Бабич, А. М.; Якимишин, І. Д. (Державний торговельно‐економічний університет ; 2Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
У зв’язку особливістю правил ведення поєдинку в українській боротьбі на поясах, методика проведення навчально‐тренувального процесу з підвищення рівня спортивної підготовленості потребує новітніх підходів на відміну від інших видів спортивних єдиноборств де вже існує ефективна методика багаторічної спортивної підготовки. Для підвищення рівня спортивної підготовленості спортсменів в українській боротьбі на поясах необхідно приділяти значної уваги теоретичній підготовці, поряд іншими видами спортивної підготовки.
Keywords: фізична культура і спорт; українська боротьба на поясах; боротьба на поясах