Патоморфологічні зміни в собаки породи Німецький боксер за інвазії Babesia canis. Клінічний випадок : ст. - Щебентовська, О.; Прус, Б.; Данко, М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
У статті наведено результати комплексного патоморфологічного дослідження паразитарної інвазії, спричиненої Babesia canis у собаки породи Німецький боксер. У квітні 2020 року в клініку “Доктора Маркевича” (м. Львів) на огляд поступив самець боксера з вираженими клінічними ознаками анорексії, ремітуючої гарячки, гематурії та проявами загальної іктеричності. З анамнезу стало відомо, що після щоденних прогулянок у парковій зоні Личаківського району м. Львова власник собаки кілька днів поспіль на тілі тварини знаходив по 3–5 іксодових кліщів.
Keywords: іксодові кліщі.; мерозоїти; гемолітична жовтяниця; спленомегалія; набряк; гломерулонефрит