Сучасні тенденції розвитку харчової індустрії : навч. метод. посіб. - Драчук, У. Р.; Галух, Б. І.; Басараб, І. М.; Сімонова, І. І.; Ромашко, І. С.; Коваль, Г. М. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2022)
Запорукою процвітання держави є здоров’я нації. Поняття «здоров'я» складається з суми резервних потужностей основних функціональних систем людини. Сучасну формулу здорового харчування можна подати у такому вигляді: натуральні продукти + натуральні продукти модифікованого хімічного складу + біологічно-активні добавки = сучасне харчування. якість харчових продуктів є показником на який споживач все більше звертає увагу. Тому до продуктів харчування склалися специфічні сучасні вимоги, які повинні відповідати нормам державних стандартів. Використання харчових добавок та інгредієнтів, які мають високу харчову і біологічну цінність вирішує задачу виробництва «здорових» продуктів і водночас прийнятних для широкого кола споживачів. Використання харчових добавок і біологічно активних речовин покращує органолептичні показники (зовнішній вигляд, ніжність, соковитість, смак і аромат) готового продукту та сприяє необхідності контролю якості продукції на всіх етапах технологічного процесу.
Keywords: харчова індустрія; м'ясна промисловість; ринок м'яса; м'ясо