Динаміка окремих біохімічних показників крові інтактних білих мишей за дії препарату “Вітосепт” : ст. - Гунчак, В. М.; Солтис, М. П.; Гутий, Б. В.; Гунчак, А. В.; Васів, Р. О.; Харів, І. І. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
Діючою речовиною препарату “Вітосепт” є високочистий натрію гіпохлорит (ВНГХ), одержаний в прямій електрохімічній реакції на новорозробленому бездіафрагмовому проточному електролізері, минаючи процес утворення молекулярного хлору. Як вихідний електроліт розробники (фірма “Альтафарм”, м. Дніпро) використовували ізотонічний (0,9 %) розчин натрію хлориду, приготовлений на воді, очищеній за спеціальною технологією. Завданням досліджень було з’ясувати вплив різних концентрацій “Вітосепту” на динаміку біохімічних показників сироватки крові інтактних білих мишей.
Keywords: натрій гіпохлорит; препарат “Вітосепт”