Правове регулювання підприємницької діяльності через сучасні механізми публічного управління : ст. - Ситник, Т. І. (ВГ "Наукові перспективи", 2025)
Мета статті являє собою обґрунтувати та емпірично показати, як сучасні механізми публічного управління (проактивне нормотворення, оцінка регуляторного впливу, ризик-орієнтований нагляд, цифрові «єдині вікна», відкриті дані, регуляторні пісочниці) підвищують якість правового регулювання підприємницької діяльності, зменшують транзакційні витрати бізнесу та зміцнюють довіру до держави. Об’єкт дослідження - це система правового регулювання підприємництва у взаємодії з інститутами публічного управління.
Keywords: правове регулювання підприємництва, публічне управління, оцінка регуляторного впливу, ризик-орієнтований нагляд