Методичні вказівки до семінарських занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Історія України» (для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» - Войтович, Н. М.; Пожоджук, Д. Д. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2021)
Інтеграція України до загальноєвропейського освітнього простору вимагає ґрунтовного реформування вітчизняної вищої школи, переходу до принципово нових форм викладання гуманітарних дисциплін. Гуманітарні знання, набуті студентами, сприяють подоланню вузькофахового мислення, вихованню спеціалістів вищої кваліфікації, духовно багатих особистостей, які відчувають моральну відповідальність за сучасне і майбутнє своєї Батьківщини, її цивілізаційний вибір.
Keywords: історія України