Оptimization principles of rural tourism organization : ст. - Terletska, O. V.; Kushnir, L. P.; Martyniuk, U. A.; Perih, T. V.; Bahriy, M. V. (Одеський національний університет імені І.І. Мечнікова, 2023)
У статті наведені теоретичні обґрунтування оптимізаційних засад організації розвитку сільського туризму. Зазначена актуальність розвитку сільського ту ризму в Україні. Наголошується на тому, що на сьогодні розвиток сільського туризму відбувається головно стихійно, що потребує науково обґрунтованої оптимізації такої діяльності. Показана його організаційна структурованість, функціональні особливості й проблеми та перспективи розвитку. Запропоно ване авторське тлумачення поняття «оптимізація сільського туризму» як про цес організованості відповідної туристичної діяльності, який сприяє наданню цій діяльності найбільшої ефективності, за доцільної єдності її структурних складових, за мінімізаційними показниками ресурсних витрат й максималь ного забезпечення емоційного й оздоровчого ефекту для туристів. Розгляну то питання організаційних функцій. Проаналізована структура організованості сільського туризму. Зазначено, що її доцільно розуміти як сукупність організаційно поєднаних форм діяль ності, які реалізуються як стійкі процеси і спрямовані на зв’язок між всіма організаційними складовими.