Права та свободи людини під час воєнного стану в Україні - Телефанко, Б. М.; Васюта, В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2022)
У ст. 1 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» надається визначення воєнного стану як особливого правового режиму, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози та забезпечення національної безпеки, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень
Keywords: права людини; воєнний стан