Оптимізація технології вирощування їстівних грибів у спеціалізованих комплексах : кваліф. роб. ... бакалавра з біотехнології та біоінженерії - Крутикова, Н. І. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2023)
“Оптимізація технології вирощування їстівних грибів у спеціалізованих комплексах” присвячена проблемі забезпечення населення продуктами харчування, зокрема, харчовим білком. Як відомо, із статистичних даних, населення України споживає біля 84 грам білка на добу, за нормами ФАО, доросла людина повинна споживати до 100 грам білка на добу. З наведених розрахунків, середньостатистичний дефіцит споживання білка для населення України складає 26%. Саме розробка та удосконалення технологій вирощування їстівних грибів покликана зменшити не тільки дефіцит білка й забезпечити населення повноцінним білком та іншими біологічно активними речовинами, які сприятливо впливають організм людини.
Keywords: глива звичайна