Бідність в україні: історико-економічний аналіз - Войтович, Н. М.; Бричка, Б. Б. (My University, 2022)
У статті подано різні трактування явища бідності як філософами, так і економістами; проведено опитування серед жителів міст і сіл Львівської області з метою аналізу рівня бідності; встановлено, що рівень бідності залишається на високому рівні, а темпи економічного зростання не дозволяють швидко підвищити рівень життя. Методологія дослідження – системний підхід до вивчення феномену бідності з використанням загальнонаукових методів, передусім систематизації, типологізації, узагальнення, анкетування, а також статистичних методів.
Keywords: бідність; доходи; заощадження