Тематична самостійна робота з анатомії свійських тварин : метод. вказ. - Присяжнюк, В. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2021)
Організм тварин розглядається як єдине ціле з точки зору причинної обумовленості, видової специфічності, вікових і породних особливостей. Його будова вивчається у взаємозв’язку органів і систем, взаємозумовленості будови і функцій в онто- і філогенезі за законами біологічної адаптації. Формування організму досліджується як процес його взаємодії з навколишнім середовищем на різних рівнях його еволюційного і індивідуального розвитку.
Keywords: анатомія свійських тварин