Motives of the Marriage of the Ukrainians in the Galician village in the First Half of the XXth Century (based on archival materials of Lviv Greek Catholic Metropolitan Consistory) - Войтович, Н. М.; Глушко, М. (My University, 2022)
Анотація. Мета дослідження – з’ясувати основні мотиви і принципи вибору українцями Галичини подружньої пари в першій половині ХХ ст., їх зміну / сталість порівняно з попереднім історичним періодом – ХІХ ст. Методологія дослідження базується на застосуванні методологічного принципу історизму, а також на загальнонаукових і спеціальних науковихметодах, передусім на порівняльно-історичному. Першочергове значення надане скрупульозному вивченню архівних джерел та верифікації наявної у них інформації завдяки зіставленню з етнографічними матеріалами.
Мотиви одруження українців галицького села у першій половині ХХ ст. (за архівними матеріалами Львівської Греко-католицької митрополичої консисторії)
Keywords: marriage of the ukrainians; одруження українців