Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Кішай, Р. | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-16T10:08:10Z | |
| dc.date.available | 2025-12-16T10:08:10Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.identifier.citation | Львів | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1528 | |
| dc.description.abstract | На сьогодні одним із головних завдань молочної промисловості є випуск такого асортименту і підвищення якості молочних продуктів, які відповідали б високим харчовим і смаковим властивостям, користувалися підвищеним попитом у населення, а також відповідали вимогам збалансованого харчування. Визначальна роль у харчуванні людини належить продуктам тваринного походження у зв’язку із високим вмістом у них повноцінних білків. За своїми біологічними цінностями білки тваринного походження мають перевагу перед рослинними білками в тому, що їх амінокислотний склад більш близький до амінокислотного складу білків тканин людського організму, а тому у більш повній мірі задовольняє його потреби Серед широкого асортименту молочних продуктів особливу роль відіграють кисломолочні високобілкові продукти, виробництво та асортимент яких необхідно суттєво збільшити. Одним із найбільш поширених і корисних кисломолочних продуктів, які незмінно користуються великим попитом у населення, є йогурт, який вже досить давно став і компонентом різноманітних страв. . | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького | uk_UA |
| dc.subject | технологія, йогурт, прощені зерна, пшениця, овес, ячмінь, кукурудза | uk_UA |
| dc.title | Розроблення технології йогурту з пророщеними зернами: кваліф. роб. ...магістра | uk_UA |
| dc.type | Learning Object | uk_UA |