Електронний архів (інституційний репозитарій) ЛНУВМБ імені. С.З.Ґжицького

Розроблення технології спреду із застосуванням олій чебрецю: кваліф. роб. ...магістра

Інформація по репозитарію

Реєстрація

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Октисюк, А. В.
dc.date.accessioned 2025-12-16T13:29:54Z
dc.date.available 2025-12-16T13:29:54Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Львів uk_UA
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1534
dc.description.abstract Молоко є найбільш повноцінною їжею природи, а молочні продукти вважаються найбільш поживними продуктами. Традиційний погляд на роль молока в останні роки значно розширився за межі горизонту харчування немовлят: тепер воно визнано не лише джерелом поживних речовин для здорового росту дітей і харчування дорослих людей. Молочний жир надає унікальні характеристики зовнішньому вигляду, текстурі, смаку та ситності молочних продуктів, а також є джерелом енергії, незамінних жирних кислот, жиророзчинних вітамінів та кількох інших потенційно корисних для здоров’я компонентів. У теперішній час дуже часто використовується створювати продукти із поєднанням молочного жиру та рослинних олій. Постійно розширюється асортимент спредів. Для їх виробництва часто застосовують рослинні нетрадиційні олії високої якості, прянощі і приправи, фрукові наповнювачі тощо. Цікавим є застосування у технології спредів натуральних ароматизаторів та антиоксидантів, а також пребіотичних добавок. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького uk_UA
dc.subject технологія, високожирні вершки, спред, інулін, ефірна олія чебрецю, функціональні властивості uk_UA
dc.title Розроблення технології спреду із застосуванням олій чебрецю: кваліф. роб. ...магістра uk_UA
dc.type Learning Object uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу