Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Октисюк, А. В. | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-16T13:29:54Z | |
| dc.date.available | 2025-12-16T13:29:54Z | |
| dc.date.issued | 2024 | |
| dc.identifier.citation | Львів | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1534 | |
| dc.description.abstract | Молоко є найбільш повноцінною їжею природи, а молочні продукти вважаються найбільш поживними продуктами. Традиційний погляд на роль молока в останні роки значно розширився за межі горизонту харчування немовлят: тепер воно визнано не лише джерелом поживних речовин для здорового росту дітей і харчування дорослих людей. Молочний жир надає унікальні характеристики зовнішньому вигляду, текстурі, смаку та ситності молочних продуктів, а також є джерелом енергії, незамінних жирних кислот, жиророзчинних вітамінів та кількох інших потенційно корисних для здоров’я компонентів. У теперішній час дуже часто використовується створювати продукти із поєднанням молочного жиру та рослинних олій. Постійно розширюється асортимент спредів. Для їх виробництва часто застосовують рослинні нетрадиційні олії високої якості, прянощі і приправи, фрукові наповнювачі тощо. Цікавим є застосування у технології спредів натуральних ароматизаторів та антиоксидантів, а також пребіотичних добавок. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького | uk_UA |
| dc.subject | технологія, високожирні вершки, спред, інулін, ефірна олія чебрецю, функціональні властивості | uk_UA |
| dc.title | Розроблення технології спреду із застосуванням олій чебрецю: кваліф. роб. ...магістра | uk_UA |
| dc.type | Learning Object | uk_UA |